keep on dreeeeaaming

Ända sedan första gången jag spacklade i skolan har jag tyckt att jag varit rätt duktig på det eftersom jag blev klar med väggen på typ 1h, bland de första - men så kommer man ut på företagen och ser gubbarna göra en dubbelt så stor vägg på 15 minuter. 15 MINUTER!? Jag och gubben jag är med tog en varsin vägg i samma rum och jag spacklade på som sjutton och hade väl ungefär kommit 1 fjärdedel och så vänder jag mig om och BAM. Han är klar. Klar!? Finito! Man ba whaaaaaatafuuuuuck.....?



Detta är alltså mitt crib jag håller till i för tillfället. Litet, dammigt och.. grått. Hade spackel varit rosa hade det varit mucho roligare att jobba!

day two

Förutom att ha spacklat idag har jag... spacklat, spacklat och ehm, SPACKLAT! Gubben snackar hål i huvve på mig och handleden pajar snart. Hade lite smått ångest över varför i helvete jag valt att bli målare, rena vansinnet. Blev dock på bättre humör efter lite käk och gratis utgånget godis från Lågprismagasinet.

Next up: Välförtjänt godis jag hittade i bokhyllan. 

Hur har eran dag varit? :)

första praktikdagen

Första praktikdagen avklarad. Förutom att ha skrapat bort färg på några dörrar i typ 1,5h så har dagen gått åt till att bredspackla väggar. Kommer bli kung på't innan dessa två veckor är slut, suck..
Hamnade med en gubbe som hette Gunnar och jäääklar vad han snackade alltså! Det var inte tyst en minut haha! Så det har absolut inte varit långtråkigt, dagen gick rätt fort wiie. Nu äre skönt att va hemma. Har rätt ont i högerarmen efter spacklingen och lite ont i fötterna men annars är jag fit for fight. Nya tag imorrn!

En gubbe i fikarummet: Jaha, vart bor du då?
Jag: Har precis flyttat till lägenhet i örebro, men annars så bor jag i öskevik. *tystnad*
Jag: Och i Hällefors..
Gubben: Åhfan! Då är du ju beväpnad.


Haha?

river flows in you

Tjohoo, börjar bli riktigt nervös inför praktiken imorrn! Ska vara hos en målarfirma i Nora där vi ska bege oss mot Whiskeybryggeriet och arbeta där. Kommer nog bli skitkul men ni vet ju hur jag är! Gruvar mig in i det längsta. Har fortfarande inte tvättat t-shirten och plockat ihop alla mina verktyg + allt som ska ner i byxfickorna har jag glömt bort (läs: förträngt).

Åkte hem till pappa igår också för att vara barnvakt åt kusinerna. Mös ner oss i soffan framför Disney Channel till de somnat och sedan slog syster och jag på en film vi hyrde. 
Är dock hemma hos mamma igen eftersom jag inte pallar åka buss i 50min från Hällefors. Får en halvtimmes sovmorgon också, uppskattas.


 



Övningskörde hem och det gick ju käpprätt åt helvete. Jag kan inte köra med mamma utan att vi startar ett tredje världskrig. Tror hon glömmer bort att hon själv har varit i min situation och det är faaaan inte så enkelt som hon verkar tro att det är. Blir att känna mig så jävla dålig när jag övningskör, det är nästan inte ens värt att skaffa det där äckliga kortet. Hej självförtroende! GAH. Jag blir så lack. Och jag skiter fullständigt i hur du reagerar när du läser de här mamma!

Fred ut, nu ska jag käka.

 


























freeride downhill

Wihi, snart så!





avreagerar mig lite











home sweet home

Det var verkligen skönt att komma hem igår! Få någon som diskar efter en hehe.. 
Slutade typ halv 11 eftersom vi inte hade något att göra, så tog första bästa buss hem till lägenheten, fixade lite käk och sen somnade jag haha! Vaknade med ett ryck när klockan var runt 3 utav att mamma ringde på dörren, förbannade ringklocka, höll på att skrämma livet av mig.. Hursomhelst tog vi en runda på stan, kollade massa affärer och köpte fika and so on. Blev en bok som det var rea på! Har länge suktat efter den, Nikki Sixx är så jäääävla het!



Männens man


Det här inägget skulle egentligen ha publicerats igår men blogg.se fuckade upp sig som vanligt.

livet kan slå omkull en ibland, men de är vi själva som väljer ifall vi ska resa oss upp eller inte


mwöh

Alltså vad händer med min statistik? Den sjunker ju? :(

Vad är det ni vill läsa då? Om det ska bli någon sort förbättring på bloggen så måste ju NI säga vad ni vill läsa om. Frågestund? Dagens blogg? You name it! Skriv nu!
Jag är ingen tankeläsare vetni..



110824

Takeaway-kaffelatte med chokladsmak, promenader runt i Örebro, visningar utav varsin lägenhet, snack om gamla minnen osvosv. Har som sagt hängt med Amanda hela eftermiddagen och det var riktigt trevligt! Vi var i stort sett varje dag under 1an och 2an, efter det har vi liksom glidit isär lite så det var väldigt uppskattat idag. Helt klart något vi kommer att göra om! Har redan planerat käk på någon slags restaurang någon dag och imorrn blir det filmkväll på Plusgymnasiet. Fett nice. Verkar som om vi hittat tillbaks till varan! :)

Måste även påpeka att Emma Berg fyller 17 år idag, grattis! ♥

when you don't have any drugs, you can get high on life

Ringde till måleriföretaget som jag ska praktisera hos de två kommande veckorna idag och jag kan säga att ballongen i magen sprängdes så fort jag la på lurn. Shit, vilken trevlig människa! Hoppas verkligen jag får honom som handledare. Det är nervöst det där..

Idag i skolan fick vi nya vita arbetsbyxor med "TU MÅLERI" tryckt på vaden och så en vit tee med Tullängens logga tryckt på bröstet, Örebromärket på armen och "Tullängsskolan Måleri" stort på ryggen. Hur nice? Fett nice! Fick även massa splitternya verktyg och en låda som vi håller på att måla upp. Min blir ****, visar bild när den är klar, kommer bli världens snyggaste låda ;)

Ska snart fixa till mig lite för att sedan dra upp till stan och ta en fika med Amanda. Hörs senare!

ÖREBROBO!

Äntligen, äntligen är allt klart och jag sitter nyduschad i min fina och mysiga med ack så lilla och trånga lägenhet i Örebro. Förstår ni min lättnad? Istortsett aldrig någon mer lökig bussresa 4 timmar tur&retur, inga fler supertidiga mornar, nära till skolan, nära till stan, nära till ALLT! Och så är det riktigt fint och superlugnt område också, bara massa pensionärer haha! Åååh jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Första dagen i skolan bytheway. Usch. Har verkligen inte längtat ett skit efter skolan, enda som kändes minsta lilla lockande var att få träffa kompisarna igen. Drog till donken efter att vi slutat och käkade med brudarna och sedan har dagen bestått utav ut-och inflyttande av möbler, inhandlat smågrejer + ett vardagsrumsbord och liten bokhylla från IKEA och sen åkte vi till Ica Maxi och köpte det nödvändigaste i matväg, typ kryddor, frukost och några rätter jag kunde göra middag på efter skolan. Kommer bli asnice, är taggad så utahelvete!

Ska dock upp strax efter 6 imorrn eftersom vi utav någon jävligt konstig anledning börjar redan kl. 8 så ska få håret att torka utan att väcka grannarna och sedan blir det natta. Har ni haft en bra dag? Många av er som börjat skolan? 




My crib!!!! (förutom kök, hall o toa) Har jag nämnt att jag älskar Instagram?






it's over

Har precis kommit in igen efter lite barnvaktsagerande åt kusinerna. Fast de sov hela tiden så de va chill, åt blåbärspaj och glodde tv hehe.

Kvällen har bestått utav hemmagjord pizza och trevligt besök - en perfekt avslutning på sommarlovet. Kan inte fatta att skolan börjar redan imorgon. Tiden har gått så himla fort och det känns som om det bara var nån vecka sedan jag gick ut med betygen och första årskursen bakom mig. Helt sjukt.
Flyttar in i lägenheten imorrn också så det blir nog lite dåligt med inlägg för jag vet inte om internet funkar, isåfall får ni helt enkelt stå ut..

Nu ska jag packa och sen sova. Måste upp strax innan 5 imorrn bitti.. Busshelvete, ska bli såå skööönt att flytta till lägenhet..
Sleep tight ♥

Har inga bilder heller, de ligger på telefonen och jag har verkligen ingen lust att börja redigera dem nu.

tidsfördriv

5 saker jag inte vill vara utan:
*Iphone
*Instagram! Looove that shit.
*Dator
*Kamera
*Musik

5 filmer jag tycker är bra:
*Paul
*True Grit
*Paranomal Entity
*Sagan om Ringen-trilogin
*The Expendables


5 maträtter jag älskar:

*Vad som helst som är grillat
*Thaimat
*Foliepaket
*Kycklingenchiladas
*Plusmeny och Cheeseburgare på donken

5 platser som jag besökt och vill besöka igen:
*Just nu; min säng
*Helags
*Liseberg
*Lägenheten, jag vill flytta in nuuuuu
*Chokladfabriken i Åre

5 saker jag vill göra:
*Flytta till lägenheten omg!
*Fjällvandra igen
*Köpa en Ipad 2 hehe
*Tjäna pengar så att jag kan köpa en Ipad 2 hehe
*Gråta! Det var längesen jag verkligen grät ut på riktigt och få ut all skit och det funkar inte till filmer..

5 saker jag ogillar
*Skolan
*Personer med atitydsproblem
*Personer som skryter
*Krig
*När saker inte funkar direkt, jag har superkort stubin och blir totalt pissed-off!

sometimes you just gotta roll the dice

Precis kommit hem efter litte övningskörning till Lillejonas och co i Silvergruvan och så en liten omväg hem igen. Och jävlar vad kul det är! Bara jag får hålla mig borta från samhällen hehe..

Igår blev det kalas för kusinen och hans pappa och jag känner att min mage börjar göra uppror mot mer tårta/smörgåstårta. Det känns som om vi är på kalas jämt! En flötig pizza på det gjorde inte saken bättre, så jag åt en halv och sparade resten som lunch idag istället, och helsike vad gött.. Landade perfekt i magen. 



Tårtan hos kusinen. Efter att moster tänt ljusen och ropat på Philip första gången, gick hon och satte sig vid bordet och pratade med oss.



Tårtan efter en stund, då moster kommit på att ljusen glömts blåsas ut. Hon bokstavlig talat flög upp ur stolen och utbrast något i stil med:
"HELVETE!! PHILIP, KOM NUU! TÅRTAN BRINNER UPP!"
Lite kul. Den var god iallafall!




du vet att du är nära när hjärtat börjar slå fortare

Glöm inte att rösta på min bild, jag är långt ifrån toppen i tävlingen och kommer defenitivt inte att nå dit, men det vore fint med lite fler röster. Click here sweeties



so close, no matter how far

Imorrse när jag vaknade och såg att det inte fanns ett moln på himlen såg jag mig själv ligga på studsmattan i bikini med ett gäng tidningar bredvid mig. De drömmarna krusades dock en aning när jag tittade på termometern och såg att det bara var 15 grader ute. Satte mig då vid datorn istället och började på en bloggdesign åt en person och så vips hade det gått flera timmar, moln hade tornat upp sig och det s p ö r e g n a d e. Svensk sommar i ett nötskal. 


Instagram, ©Emma Törnkvist

Hursomhelst blev designen rätt nice och jag hoppas att hon blev nöjd! Klicka HÄR för att komma till hennes blogg. Vad tycker ni?



fler foton från 110817






©Emma Törnkvist på alla bilder utom de två översta, där äre ©Emma Berg hehe.
Canon Powershot SX120 IS

hell yeah

Blev precis Dagens Blogg hos anniliv.se! Lite smått fränt sådär, har aldrig blivit dagensblogg förut.


photoshoot





Canon Powershot SX120 IS, ©EMMA TÖRNKVIST

Förutom att man blev en aning blöt och att man fick gräsfläckar på knäna så var det faktiskt rätt chill att ligga där på klöveråkern, ha ha! Jag tog dock inte med alla bilder som är med i header (en fattas), och så ifall ni vill se resultatet så klicka HÄR. Hon blev nöjd iallafall och det är väl huvudsaken?
Slänger ut resterande bilder från de senaste dagarna snart, lite finlir på dem först bara :)

lets go with the flow

Förlåt, förlåt och tusen gånger förlåt för att bloggandet har varit lite låg de senaste dagarna. Har absolut inte haft tid till att sitta och formulera ett inlägg och verkligen inte haft tid till att sitta och redigera någon större mängd bilder. Hursomhelst, nu kör vi igen!

1. IMORRN FÅR JAG NYCKLARNA TILL LÄGENHETEN! Fattar ni va skönt!?

2. Hämtade ut det nya busskortet idag! Mitt gamla var jävligt sletet och plastfickan ser ut som om en bomb slagit ner på det. (okej, okej, kanske inte riktigt....) Kanske ska ta och inviga det med en busstur till lägenheten imorrn em?

3. Samtidigt som vi (jag och emma) hämtade busskorten sprang vi in till våran gamla klassföreståndare och sa hejhej. Efter det fick vi oss en rundtur på den nya skolan som håller på att renoveras och byggas upp (min gamla skola), och jäklar vad cool den blir! Och satan i gatan vilka jävla minnen som ploppade upp :/

4. Hann även med att klippa mig idag och jag säger som alltid: Jag hatar att klippa mig. Det blir aldrig som jag vill ha det, hur noga jag än förklarar. Antingen blir det för kort, för långt, för hackigt eller för rakt. Och inte kan de platta håret heller. Antingen böjer de topparna utåt eller antingen inåt så att jag liknar någon 60+'are med pagefrisyr. You get my problem? Nej, hade det inte varit för att allt det sletna åker bort så: uek!

5. Skolan börjar på tisdag och jag har å n g e s t. Jag vill verkligen inte. Orkar inte. Jag har aldrig varit en skolmänniska och absolut aldrig varit en morgonmänniska. Vetskapen om att det är slut på långa sovmornar veckor i sträck för nästintill alltid gör mig spyfärdig. Jag har ett sommarlov kvar, sen är det jobb och det riktiga vuxenlivet som gäller. Ibland önskar man faktiskt att man kunde vara en liten unge för alltid..

6. Jag övningskörde hem från Hällefors idag. Märks att det är ett tag sen nu och det märker jag tillochmed på mamma eftersom hon var betydligt mer nervösare nu än vad hon var sist. Är en person som gruvar mig in i det längsta på saker och att övningsköra är definitivt inget undantag. 

Hursomhelst ska jag gå och ta en piggelin nu och redigera bilder från de senaste dagarna. Gjorde en ny design åt Emma igår så bilder därifrån kommer komma upp + lite annat mojs. See ya later!


eye for an eye


emma t


emma b
canon powershot sx120 is

me for you, you for me

Hejhejhemsktmyckethej! Chillar lite med Emma förtillfället. Lyssnar på skön musik och redigerar ögonbilder. Hon har blivit helt förtjust i min kamera och i Gimp haha. 
Igårkväll plöjde vi igenom massa filmer, bla Silent Scream och Hostel. Syrran var så fjollig att hon satt med hörselplugg genom hela Hostel-filmen haha! Dog lite där. Var påväg att kolla på Paranomal Entity också men det vågade vi inte, så den kollade jag och Emma på idag när det var ljust istället. Sjukt film säger jag bara..

Har varit ute och knäppt lite kort också, delvis dem vi redigerar nu, kanske slänger ut som senare. Tja så länge!


Felix och jag, ©Emma Berg

tattoo?

Åhh vad jag vill tatuera mig igen. Måste vara något slags gift som bara begär mermermer, haha.
Skulle vilja ha en text på bröstet, typ som den på bilden. Så jäääkla snyggt!

Made by me in Gimp.


True Grit kommer från den sjuukt bra amerikanska westernfilmen med samma namn. True Grit är ett amerikanskt slangord och betyder istortsett "äkta virke" eller" "sant mod". Beror på hur man själv vill tolka det.

110816

Har precis masat mig upp ur sängen och käkat lite frukost. Skulle egentligen ha varit uppe redan vid nio eftersom mamma väckte mig då, men då somnade jag om hehe.. 

Hittade förresten mitt drömiPhone-skal igår! Åh så snyggt.. Ljus(lime)grönt i hård plast och en cirkelutskärning runt Apple-märket på baksidan (Ja, väldigt viktigt! Det får inte bara vara utskärning som följer konturerna på äpplet.) Så perfekt. Men så BAM. Kollade priset. 350spänn. +frakt!? Fick en lindrigare hjärtattack där ett tag..

Hursomhelst måste jag städa mitt så icke kliniskt rena rum idag och vika ihop kläder och dammsuga och sånt. So not Emma style. Det är en fröjd att stöka till men ett rent helvete att plocka undan det igen, suck. Ikväll kommer den andra Emma iallafall.


Vet nån förresten varför det blir så ojämnt när man gör "rundade kanter" i Gimp 2.6?


Kom ihåg att rösta på min bild i bildtävlingen!
Visste ni att man kan rösta varje dag? Tryck HÄR!
Tack ♥

tävling

Vore hur snällt som helst ifall ni bara klickade HÄR och röstade på mig, tack! :)


Bilden jag bidrar med.


mamma och pappa

Tja, här har ni den. Tha picture. Det första mamma sa när hon såg den var "du borde satt döskallen i mitten". I mitten? Ursäkta? En fluga landade precis i mitt öra, det surrade lite. Vad sa du?

Vi får väl iallafall hoppas på att personen som bad efter denna gillar den, annars får väl lilla mamma sätta sig och rita dit sin döskalle. I mitten.




paul

Okej. Extremt stor MÅSTE-SE-FILM. Herregud. Jag är lite kär i den där figuren. Nog för att han är lik en person jag känner men ja, hehe. 
Watch it or die, liksom.

Förövrigt tog vi en blixtvisit in till Örebro idag. Slutade med att vi kom hem typ runt 5 hehe. Har varit på jakt efter ett nytt ajfön-skal hur länge som helst nu och blivit en aning frustrerad när det visar sig att alla jävla affärer bara har iphone4-skal. Så jag frågade idag, och vet ni vad jag fick till svar? "Nej men vi tar inte in fler iPhone3-skal eftersom folk inte är i behov utav såna längre." SCREW YOU, bitch.





with my plastic sword and playground shoes

Agerade barnvakt åt småkusinerna igår. Åkte till Silvergruvan för att kolla på invigningen utav komilan, och så käkade vi kolbullar. Sen ner till Hällefors, köpte chips, dricka och godis för 160spänn och så mös vi ner oss i soffan framför Rango. Ibland är det rätt soft att vara barnvakt alltså.

Idag har det varit kalas igen! Återigen för Peter som fyllde hela 38 gubbår i onsdags. Smörgåstårta och massa annat sånt. Måste ha gått upp nått kilo efter allt jag mosat i mig den här helgen.. Suck.

Hursomhelst har jag tagit tag i ritanden igen så jag har precis gjort klart en tatuering som en klasskompis frågade efter för ett tag sedan. Har ju, som ni som hängt med ett tag vet, väldiga problem med att mina fingrar inte riktigt förstår vad min hjärna menar ibland. Denna blev bra iallafall och jag fick chansen att prova mina nya färgpennoooor. Gotta löööv them. Derwent Coloursoft ifall det är någon som undrar. Köpta på Clas Ohlson hehe.

Pics from yesterday



Slänger ut teckningen lite senare.






helags dag 4, final day

Jajaaaaaah, jag missade en dag med 58 minuter. Sorry, har haft fullt upp!

Söndag 110807, 13:59
Halvligger på marken vid en fors i väntan på mat. Har typ 5km kvar till bilen, sen bär det hemåt. Även ifall det har varit riktigt kul så har regnet som kommit ner varje dag gjort mig less. 
Jävla skit, nu börjar det stänka lite här också, P.E.R.F.E.K.T. Trött på den där jävla skiten nu.

16:45
BILEEEEEN!!! Har aldrig varit så glad att se en bil förut.














Här badade vi! Fy i helvete, det var kallt.

Påväg hem tog vi vägen över Flatruet - Sveriges högst belägna väg. Ligger på 975möh, alltså en väg på ett kalfjäll!




The End.

dissar 302an

Var (äntligen) och kollade på lägenheten idag! Kanonläge, lugnt område, några minuters gångavstånd till stadsbussen till skolan osv. En etta på 24kvadrat. Sjuuukt litet men jäklar så mysigt. Längtar tills de flyttat ut helt så att jag får nycklarna och kan inreda det precis som jag vill. Ååååååhhh, perfekt.

Drömlägenheten är dock en riktigt stor vintagevåning. Stort, vitt, ljust, fräscht, panoramafönster, utsikt över nått utländskt hav. Give me some billions, please?


Uppdate: Gimp-målad-version-utav-min-lägenhet. Nice va?


helags dag 3

Lördag 110806, 16:46
Kom precis tillbaks till tältet efter en dagstur upp till Helagstoppen. Såg knappt nånting där uppe pga molnen, men känslan var ändå helt sanslös. Va rätt mör i bena ett tag men när man skymtade tornet fick man nya krafter. Hade dock bortdomnade fingrar (det började spöregna efter en stund) men ändå finns bildbevis på Emma och Johan med varsin Jägermeister i näven, på toppen av Helags. 
Fan så underbart, ikv går jag och köper ett märke!

Det är rösat (liten hög av stenar, som ett ledmärke) hela vägen upp till toppen, typ 10-20 meter mellan varje. Men det var så dimmigt att vi fick gå till ett, leta efter den andra, gå till nästa, leta efter det fjärde osvosv. Påväg ner träffade vi på två män som var påväg upp och det är ett under ifall de ens tog sig ner sen eftersom dimman blivit ännu tätare då.


Radiotornet på toppen.


Fastän man knappt såg nånting neråt så var det svindlande högt att titta ner.


Denna hade lagts dit för ungefär en månad sen, och den var redan så full att vi fick skriva på sista sidan, längst nere i kanten.


På toppen, firar med varsin jäger! Toppröset bakom oss också.


Påväg ner igen, dimman hade lättat.

15 minuter senare. Usikten var fantastisk, man såg så långt ögat räckte! Typ 10 meter..´




Dessa små saker har allvarliga attitydsproblem alltså. De är fullkomligt galna och just iår är det lemmelår, alltså att dom finns överallt! Under varje sten och bakom varje buske. Helt sjuka. Denna höll på att skrämma skiten ur både pappa och mig påväg nerför fjället. Vi gick på varsin sida om en liten sten och plötsligt ba "TJIIIIIIIIIT!!!" och vi ba "SHIIIIIIIIIT!!!". Helt sjuk, tur att den var söt.

days are long and words are cruel

Wow, att gå upp strax efter 10 imorrse känns riktigt bra. Om man tänker på helheten så var det vääldigt längesen jag gick upp "så tidigt", ha ha. Att Peter ställer sig bakom sängen och skriker "VAAKNAAAAA!" och drar upp rullgardinerna är ju en annan femma. Underbart sätt att vakna på, stilla och fridfullt liksom. Tack.

Helknasigt väder idag också. Det är klarblått på himlen, inte ett moln och nästintill vindstilla, men ändå är det bara 14 grader ute? Nåja, det är bättre än att det är ihållande regn en hel jävla dag iallafall. (igår)

Påttalom igår så fyllde Peter år! (grattis din icke-fridfullt-väckande-jäkel) Vi köpte två sälar åt honom, lite som en plojpresent.

Vi tyckte liksom att den liggande liknade honom.



helags dag 2

Fredag 110805, 13:37 ←
Elit!
Sitter mitt ute i ingenstans och har precis käkat lunch. Varma koppen m ölkörv. Göttde. Pappa och farmor leker diskare och jag agerar arbetsledare, hehe.
Ska snart, efter en helt onödig 5km'svandring mot Sylarna, bege oss tbx mot Helags. Ändrade planerna lite..

21:39
Vet du en sak? Det finns bastu här. Och dusch. Och ett mysigt litet varmt hus. Och en iskall coca-cola.. 
Så, då vet du vart jag hållt hus de senaste timmarna, hehe.




Sylmassivet i bakgrunden. Hade vi haft ett snabbare tempo och lite mer viljelust hade vi varit på den där toppen..


Det sprang renar överallt! Fula som stryk är de haha.


Kassler, ris och bea-sås. Rena lyxmaten för en fjällvandrare.


Told ya ;)

helags dag 1

Torsdag 110804, 9:22
Sitter i bilen efter en övernattning och trevlig vistelse i Åsarna hos familjen Åslund. Är påväg upp till Ljungdalen nu, snart finns det ingen återvändo!

18:14
Äntligen framme vid Helags fjällstation efter typ 5h vandring. Har ont som fasen i axlarna men annars har det gått bra. Stannade vid en fin fors och käkade lunch, varma koppen m nudlar, yum! Pappa håller på att fixa mat här nu, köttbullar åh mos. Enda negativa just nu är att det spöregnar haha..

20:14
Badat i fjällbäcken utanför tältet, fy i helvete..





Helagsfjället. Högsta toppen ligger på 1797möh och där var jag och pappa i lördags. Riktigt fränt!


Emmas första vad. Det roligaste på hela vandringen! 


Meeeeeee

hello. my name is mrs. renkalv

Ni skulle bara veta hur skönt det var att få sova i en mjuk säng igen efter tre nätter i ett rått tält med regn smattrandes mot tältduken. Och för att inte tala om en ångbastu i duschen! Åh herregud.

Inatt kl. halv 1 kom vi hem! Förutom regnet i stort sett varje dag har det varit kul, en jäkla upplevelse. Blev kallad för renkalv efter varje kliv (pappa hängde inte me i mitt tempo, haha!) (gå en bit - stanna - vänta in pappa och farmor - gå en bit - stanna - vänta in pappa och farmor osvosv) och det slutade iallafall på en vandring på plusminus 4,7 mil. Inte illa. 

Hade med mig en liten bok att skriva i däruppe. Vad jag har gjort osv. Tänkte lägga ut det + bilder från den dagen i ett separat inlägg och så likadant med de andra "inläggen". Helt sjukt egentligen haha. Tänker på bloggen även 50 mil från datorn. Känn är hedrade! Skaplig bloggnörd hehe. 

Nu drar jag och ser på när syster och kusin ska bada efter "sveriges varmaste dag". 16° tjohoo. 



brb

Drag ju som sagt till Helags imorrn och fjällvandrar, därför bli detta mitt sista inlägg på ytterligare några dagar. Känns helt ärligt förjävligt haha. Kommer iallafall att ha med min ett litet block utav något slag, som jag tänkt föra en liten.. dagbok i? Hursomhelst lägger jag upp dem här när jag kommer hem. Låter det intressant? Nu mäste jag iallafall sova, upp tidigt imorrn för att fixa till finliret och sedan 4-6 timmars bilresa och en heeeeeel del vandring. Cya! :)

jag är ozzy

Boktips. Ni måste bara läsa den. Helt sjuk bok!

Foton från de fem första sidorna ur boken.

110802

Min hjärna har verkligen inte gjort många knop idag. Huvudet kör ett tredje världskrig fortfarande, oavsett om jag knarkar Ipren, och halsen bränner. Allt skit kom samtidigt när jag slog i huvudet, precis som om allt lossnade. Skapligt lägligt med tanke på att jag, pappa och farmor drar iväg till Helags och fjällvandrar på torsdag (åker redan imorrn) och är borta allt mellan 3 och 6 dagar. Perfekt. Sååååå jäkla perfekt.

Så för att fördriva tiden lite men samtidigt tagit det lugnt har jag sträckläst böcker och skrivit.. vad heter det.. adolfs-lindgrens-stiftelse-stipenduim-textommigsjälv? Blev sjukt bra, hoppas jag. Pappa och syrran tyckte också att det blev bra. Får se vad mamma tycker, hon brukar alltid vara så pjåkig när det kommer till sånt.
Den speglar iallafall mig själv och det är väl det som är det viktigaste? Har en jäkla förmåga att få det att låta ansträngt när det kommer till mer, vad säger man, seriösare saker än vanligt stuff? Därför skrev jag ungefär som här på bloggen. Avslappnat. Roligt. Sansat. Så vi får helt enkelt hoppas på att de gillar det, och mamma också förstås.

home

Ber om ursäkt för att jag inte höll vad jag lovade ang. att jag skulle blogga igår. Jag slog nämligen i huvudet rätt illa igår så jag var tvungen att gå och lägga mig. Som grädde på moset har jag sovit som en kratta inatt så jag kände mig inte mycket bättre imorrse när jag vaknade, så dagen har mest spenderats stirrandes i taket i soffan på altanen eller svalkat mig i sjön - hög på Ipren. Hade en aning feber igår också och fick världens hosta och halsbränna idag - perfekt alltså, väldigt lägligt...
Kom i vilket fall hem från stugan igår och veckan har bjudit på både..

massa djur vid Orsa Björnpark,



shopping,
no pictures. Nya svarta jeans, Ramones-tee och träningsskor.

bilcruising i Rättvik

Förlåt, ni måste vara rätt trött på bilar nu hehe.

och chill med familjen/liten bit av släkten.


Trevliga dagar. Längtar redan tillbaka..

RSS 2.0