adventures

Beger mig ut på äventyr med familjen och en bit av släkten, återkommer på söndag med en jäkla massa bilder och saker att berätta. Ha det bra, för det ska jag ha! Hello utedass och dusch ur rosa plasthink, dalahästar, björnar och vargar, tigrar och åsnor och gocartbilar!

memories are ten feet tall

Drog iväg till Murstensdalen idag med en trevlig bit av släkten. Grillade (tro det eller ej..) hamburgare, fikade vid andra sidan tjärnen av ett litet vattenfall (1a bilden), käkade blåbär så att tungorna blev alldeles blåa och drack ur en gammal petflaska vid en vattenkälla. Underbart gott. Smakade inga äckliga tillsatser som brukar förekomma i kranvatten och det var så klart att man såg långt ner i brunnen, iskallt var det också.

Det finns ingenting som kan slå en vacker vy eller plats. Det gör mig så jäkla lycklig att jag tappar andan.

© emma törnkvist, instagram

instagram

Följ mig på Instagram! Sök på TRNKViST och klicka på följ-knappen, thnxbye!


everything you'll ever be

Underbar ♥



traktorer i överflöd

Kändes underbart att krypa ner i min egen mjuka säng efter två nätter i Säters gamla mentalsjukhus hårda sängar kan jag säga. Jag och alla andra har haft kul iallafall och det var sjukt mycket folk/bilar/traktorer/mopeder + någon enstaka snygg pojk hehe.

Igår kväll spenderade vi flera timmar på en utav Fellingsbro's åkrar genom att titta på Traktor Pulling (HAHA!)
Det gick ut på att gamla traktorer drar en släde på marken + folk som de använder som vikter, så det låter inte så fult som namnet misstolkar, ha ha. Det var det tråkigaste jag varit med om på länge och jag har iallafall fått nog utav både traktorer och sliskiga hamburgare för en lång tid framöver (som missbrukats radikalt under dessa tre dagar, usch!)




På fredagen var vi på ett filmmuseum också. Rätt intressant faktiskt. 


<

Fina bilder va? Gillar inte när det blir för mycket färg men att göra dem svartvita kändes tråkigt, så ni får helt enkelt stå ut. 


mentalsjukhuset nästa!

Har precis varit iväg och badad i sjön och det var lååååångt ifrån varmt. Blev även rätt skapligt lättlurad då vi skulle hoppa i på 3, så vi räknar ner och så PLASK - tittar upp ovanför vattenytan och där står de andra kvar! Fyy.


©syrran

För övrigt får ni, förutom några snabba mobilblogginlägg, vara utan mig tills på lördag! Nice va? Nejdå. Jag ska iallafall till Säter med min familj och titta på traktorer. <-- SAY WHAT!? Ni läste rätt. Nostalgitraktorer/bilar/folk/osvosvosv i 3 jävla dagar. HAHA jag kommer dö. Roligaste är att vi ska bo i ett gammalt mentalsjukhus haha!
Nu måste jag packa innan mamma blir förbannad. See you later!

drivingpractice of my life

Har nyss gjort mitt livs hittills värsta övningskörning. Farbror Jörgen ringde och bad oss köra ner till Hfs med en film han glömt lämna tillbaka, så jag fick då övningsköra ner. I hans bil. Från oss - ner till Hällefors - genom Hällefors - till lilla ICA - från lilla ICA - genom Hällefors - hem.
Jag är inte så speciellt haj på dragläge än och man kan ju lugnt påstå att Hällefors inte direkt är platt, så jag undviker helst platser där man måste stanna för att sedan åka iväg från en uppförsbacke. Det är hemskt. Att göra bort sig bland trafik eller folk ö.h.t. är nog en utav de värsta grejerna som finns och vad fasen händer ifall jag rullar baklänges in i en bil!? Oh crap, it's scares (sorry tattoo) the hell out of me. Ändå tvingade pappa mig att göra det och jag satt med gråten i halsen från det att vi åkt halvvägs ner, och när vi väl (välbehållna!) kom hem hade jag en puls på minst 216 och ben som skakade likt spagetti. 

Hursomhelst kan jag väl iallafall få skylla på att bilen var rapp så inåthelvete? Eller att kopplingen var hur trög som helst? Eller att växlarna vägrade hoppa i? (okej, jag kanske rörde om som en soppslev bland växlarna men let's do what we can to keep it a secret). Kan iallafall skylla på att detta var max 5-6-7 gången jag kört en bil, so shut up :)

brutal väckning

Klockan kvart i 11 imorrse blev jag brutalväckt utav min syster som kom in med två kastrullock. Satt käpprätt upp i sängen och gav henne en mördarblick som kunde fått en sumobrottare att bli knäsvag. Jävla skitunge. Lite komiskt var det dock eftersom locken gav ifrån sig ett så gällt ljud att tillochmed hon gick med axlarna över öronen och kisade med ögonen.
<div>Hursomhelst är jag färdigfixad och pigg (nja..) för att bege mig ner till Hällefors och hälsa på gammelmormor. Lagom tid till gamlingarnas fikatime, sweeeeet..
Klockan kvart i 11 imorrse blev jag brutalväckt utav min syster som kom in med två kastrullock. Satt käpprätt upp i sängen och gav henne en mördarblick som kunde fått en sumobrottare att bli knäsvag. Jävla skitunge. Lite komiskt var det dock eftersom locken gav ifrån sig ett så gällt ljud att tillochmed hon gick med axlarna över öronen och kisade med ögonen.

Hursomhelst är jag färdigfixad och pigg (nja..) för att bege mig ner till Hällefors och hälsa på gammelmormor. Lagom tid till gamlingarnas fikatime, sweeeeet..

nightmares

Inatt vaknade jag alldeles kallsvettig och med tårar som rann. Mardrömmarna har börjat igen och den här gången kändes den så verklig. Delvis handlade den om det jag skrev igår, om personerna i parken. Alla hatade mig enormt mycket och det skulle inte förvåna mig om även det vore verklighet. Texten är borta och jag hoppas att det kommmer bli glömt snart, jag ska iallafall hålla käften om mina åsikter hädanefter. Jävla skit.

JÄVLAR VILKET ÖÖÖÖS! eller inte.

Var på Rolandz i parken igår, drf jag inte bloggade. De är ju, om man säger så, inte riktigt i min musiksmak så dom var inte speciellt roande. Däremot att dansa arslet av sig mellan halv 12 och ett gjorde min kväll. Man kan faktiskt ha kul utan alkohol också :)

Idag drog jag ner med min målning till Silvergruvan och ställde upp den på utställningen, drack kaffe och gled runt och imponerade på folk, inte för att det fanns någon speciell person att imponera på. Menmen. Suck, 65+'are you know..

kom igen nurå!

Börjar kännas lite tråkigt att bara skriva vad jag gör om dagarna, har ni några förslag på vad jag ska erbjuda eller? Frågestund? Nå test-aktigt? Mer bilder? Mindre bilder? Teckningar? Eller kanske som jag har det nu? Hjälp!? Komigen nu, kommentera vad ni vill läsa här, det är ju iallafall ni som läser min blogg, inte jag själv! (nog för att det kanske också händer de stunder jag har tråkigt hehe) Kommentera så vore ni guld värda!



Förresten, kom precis på att tävlingen jag var med i på HusmanHagberg har avgjorts och jag kan ju lugnt säga att jag låg i underläge jämfört med vinnaren men jag lovade ju att alla som skrev upp att de röstat skulle få en länkning, så.. here you go!

http://tinaisaksson.blogg.se/
http://bleeckis.blogg.se/
http://anokens.blogg.se/

Och så tack till (de läser nog inte mig blogg) de övriga som röstade på min bild!

boom shak got two shoes for dancin'

Blev en tripp till Vingåker Factory Outlet idag för att bränna lite pengar. Blev dock rätt besviken på sortimentet eftersom det knappt fanns någonting köpbart. Liksom, hur fasen tänker olika designers när de designar plagg? Hm. Så det blev inte så mycket. Bara en tee, två frankdandy-underkläder, ett par strumpor och nya skor till hösten/vintern. Billigt och bra, hälften utav priset på nästan alla grejerna, score!

Har precis varit ute och gått med mamma, syster och hunden Elsa som vi är hundvakt åt just nu. Förstår inte riktigt hur de kan vara så mycke krut i en sådan litten hund, sprang runt som en jävla juckaperkiboll haha! Hittade massor med smultron som hon glatt smaskade i sig också, so sweet.. 



Och visst, det må se ut som kallingar, men det är det inte. Och så har jag köpt en tee igen, jag som inte ens gillar tshirtar, *host* och så skor som fötterna ser minipygmée-aktiga ut, perfa. Chiao!



Aeehhhiiiaaaaa
Boom shak the empire be rising
Aeehhhiiiaaaaa
Boom shak we making some lovin'
Aeehhhiiiaaaaa
Boom shak the greedy men running
Aeehhhiiiaaaaa
Boom shak got two shoes for dancin'
The Cat Empire – Two Shoes

mary kay

Jag som nästan under hela min livstid varit den där lilla "pojkflickan" har varit på sminkparty idag! Det trodde ni inte om mig va? Hade först inte planerat att vara med, utan jag satt vid datorn tills moster tvingade mig. Måste dock medje att jag verkligen inte ångrar det, för fytusan vad kul det var! Har lärt mig en massa också hehe, mycket användbart. Använde först nå rengörinsgrejs, primers, tre olika ögonskuggor (aldrig någonsin använt förut), kajal, mascara och säkert en massa annat också, Det var så himla mycket att det inte går att hålla reda på allt haha. Smink för en redig summa blev det tillslut. Oups. Tur att mamma betalade. 

Övningskörde även både dit och hem! Mamma sträckte sig inte mot ratten eller kramphöll sig inte alls idag så jag antar att det gick väldigt bra hehe. (inte för att hon har gjort det mer än max två ggr, så ni inte tror att jag kör som nån biltjuv alltså)

Förövrigt var jag väldigt duktig med att inte äta upp min pollypåse igår utan jag var lite smart och tänkte att jag kunde sitta och njuta utav det idag! Dock var inte två personer (läs: mamma och syster) lika smarta utan de sista 10 bitarna ligger stadigt i deras magar. Morr.

Nu blir det nog att gå och lägga sig. Upp halv sju för att bege sig till Vingåker imorgon. Time to burn som cash!

påfyllning i godismagen

Åkte och handlade nyss och det slutade med att vi nog fick med oss halva godishyllorna hem! Jag var fast besluten om att bara köpa en pigge, men så ropade mamma efter mig och sa med lite halvt diskret röst "ehm, plocka i lite här, vad du och Ida skulle kunna tänka sig vilja ha." HAHA! Är det någon som är godissugen eller? På en onsdag dessutom!? Jag kunde ju dock inte vara bättre så med lite fetångest plockade jag i en pollypåse i vagnen. Peter förstod dock inte ordet "lite" så det blev godis för 79 spänn, då icke inräknat min pollypåse och syrrans marabou.

Menmen, det är ju semester, eller hur?



Nu blir det snart hamburgare, sen sims, och så förstås polly. Även om jag lovade mig själv att bara äta några (resten skulle sparas till lördag) kan jag garanterat redan nu säga att påsen kommer vara slut innan jag gått och lagt mig. 


det finns alltid lite ärlighet bakom ”jag skojar bara”, lite kunskap bakom ”jag vet inte”, lite känslor bakom ”jag bryr mig inte” och lite smärta bakom ”det är lugnt”.


© ph by me, Canon PowerShot SX120 IS, redigering i Pixlr.com O-Matic

easy, no



110712


Kände för att vara lite halvcrazy så knåpade ihop denna. Så jäkla snyggt alltså. Ni diggar mina gimpskillz va? Mina händer är dock inte sådär små i verkligenheten och inte mina fötter heller. Är inte riktigt så där kort för den delen heller och har verkligen inga gorillaarmar! Har iallafall inte glömt bort tatueringen, den är viktig!
Har inte gjort nånting idag. Skönt. Suttit vid datorn större delen utav dagen (då jag inte gjorde hallon-blåbärs-paj, vuxenpoäng! eller duschade i kallvatten tack vare syrrans långdusch innan, tack gulliga du).

Jag lyssnar på bieber förresten! Helt sjukt hur en film kan påverka en sådär haha! Dock är det bara två låtar jag klarar av utav honom. Mat nu sen får mamma fan massera mig, varesig hon vill eller inte!

höghöjdsbanan för pygméer

Tog fram barnet i mig själv (som oftast alltid är framme, hehe) och drog till vildmarklekplatsen (höghöjdsbana för pygméer, högsta stället är max enochenhalvmeter) i Fredriksberg (världens 2:a ände, första är Lesjöfors) med mamma, peter, syrran, åsa, jonas och philip. Mamma gjorde en tabbe genom att.. tappa repet? Glida av repet? KABOM sa det i backen, haha!
Grillade och fikade i salongen (parkbänk vid vattnet) och hade skitkul. ÄLSKAR att vara ute i skogen, speciellt vid såna här ställen!
Batterierna i kameran var dock slut och mobilerna fick stanna i bilen pga det oroväckande åskmolnet som passerade, gick dock bredvid hela tiden så det hördes bara på håll så några bilder blev det icke. Så typiskt.

Har precis kollat på Johan Falk och chillat med Ben och Jerry. Förjävla synd att inte Kinnaman var med i det här avsnittet för då hade det varit perfekt, han är guld, fasen vad snygg han är!

Och ja, det var nödvändigt med alla paranteser. Parenteser? A? E?

memento mori


©EMMA TÖRNKVIST
Pilot Super Grip 0.7, Staedtler Pigment Liner 0.05 & 0.8, Tombow N15 och Faber-Castell färgpenna blå, lila, rosa, grå & svart.





Svar: Menar du DeviantArt? Nej, tyvärr. Har inte någon sån där sida hehe :)


tokryck, 03:08

Ang. tatueringen, jag tror många missförstod texten lite. Jag ångrar det absolut inte nu, fick bara nån sorts ångestattack där en stund. Just för tillfället är det kolugnt! :)

Jag ritar nu iallafall. Fick ett sånt här tokryck då hjärtat börjat klappa i 180 och jag får värsta dragningskraften till pennan och pappret så det var bara att slänga sig ut på google och leta inspiration. Vääldigt länge sen nu men helt plötsligt var det dags. Time to create! Slänger ut en bild såfort syrran skickar den till mig.

dagens goda gärning

Jag räddade en liten bebisskogsmus från att bli uppkäkade av kattkräket idag! Öppnade ytterdörren för att locka in Felix men såg att han lekte med nått littet svart, trodde de va en groda först haha. Skrek till syrran att hon skulle komma och ta med kameran och sen släppte vi ner den utanför ladan.


Lyckades rädda en liknande skogsmus för två år sedan, den gick vi och bar runt på och kallade Musse, hehe.

Annars har dagen mest bara gått åt till att chilla galet. Drog till mormor och morfar en stund på em/kvällningen, fikade och spelade gitarr. Måste verkligen börja spela mer alltså, har sjukt ont i fingertopparna haha!
Kollade föresten på Never Say Never igår kväll. Gillar (läs: gillade) inte hans musik men efter att ha sett den filmen kan man inte annat än att faktiskt, det tar emot att skriva detta, gilla honom. HAHA, oh no.

jag är inte mer människa än du

Förra året, då pappa tatuerade en halv sleeve på armen, berättade han vilken enorm ångestattack han fick på morgonen efter han vaknat, och jag kan inget annat än att säga att jag fick en sådan där ångestattack igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig. Kollade igenom mina bilder på datorn (bla. mina teckningar) och såg massa andra teckensnitt och och ba "Jag kunde ha gjort så, eller tagit det teckensnittet, eller det, eller det där. NEEJ, vafan har jag gjort!? Jag vill inte ha den här!
Var rätt grinfärdig där ett tag och mådde skit men jag gick och la mig och försökte att inte tänka på det och idag har jag bara gått och flinat som ett fån och varit allmänt stolt över min fina tatuering, haha. Och era kommentarer och gillningar här och på facebook alltså.. ni är underbara!


så fin ♥

tattoo

Drog in till Lindesberg idag och tatuerade mig! Sjukt coolt, är så jävla nöjd! 
Den har inte läkt riktigt än, därför ser den ev. lite konstig ut.


Sjukt dålig bild men ni får helt enkelt stå ut.


Förövrigt löste det sig med iPhonen och kvittot som är borta som jag skulle låsa upp den med, gick till Telenor i Örebro idag och frågade där och där var det inga problem! Skapligt hur mycket det skiljer sig från kundtjänsten via telefon och butik. Hänger inte heller med till Power Big Meet imorrn med Emma, hon vart besviken men jag kände verkligen inte för det..

Nu blir det kycklingsallad och en jävla massa chill, jag är helt slut! Det är fan inte bara att sätta sig i en stol och bli gaddad, haha!

facebook spårar ur

Sjukt fånigt..



boattrip

Åkte ut på en båttur runt sjön med pappa och syrran för några timmar sedan. Drog iväg vid precis rätt tid så solen höll precis på att gå ner bakom horisonten - underbart vackert, kom på mig själv med att le med blicken mot solnedgången. Måste låta förbannat töntigt men det är sånt som gör mig så himla lycklig. Får någon slags lugn och ro i hela kroppen haha.

Friden höll dock inte i sig så länge då jag, efter lite mer än halva turen, kände att det börja svida som sjutton på högerarmen. Så jag vände utochin på ärmen och BAM - en pissmyra. Den jäveln blev sönderklämd och fick sig ett dopp i plurret innan jag muttrandes åkte hem igen. Mysigt var det iallfall!


ph. by me, Canon PowerShot SX120 IS

good news

Förutom att kvittot som jag ska låsa upp min iPhone med är borta fick jag freaking good news idag, kommer inte kunna sova förens fredag hihi! Den enda jag kan säga är att jag spenderat största tiden på dafont.com idag och letat teckensnitt hehe.. Ooh ♥

TITTA! tom. kalle anka vet att baxa INTE betyder stjäla!





ibland blir det så




Förövrigt så har jag (en dag efter alla andra) tittat på The Big 4 idag. Eller, bara Metallica eftersom de är det enda bandet jag gillar utav The Big 4. Tur att det finns SvtPlay när vi inte har några kanaler nere och Peter ligger och sover vid den andra TVn. Honom är det inte kul att väcka, man kan nog se sig själv som död isåfall. 

Nu ska jag kolla klart på de sista minutrarna utav Metallica, här missar man inget serru. 




Förresten! Nu är det spikat att jag hänger med Emma (som förövrigt har skrivit ett jättegulligt inlägg om mig, tack finis ♥) till Power Big Meet på lördag, fett awesome! Har aldrig varit där, ska bli coolt.

 


a sense i never knew i had

Hejhej. Har någon sorts bloggtorka för tillfället och min bubblevärld bjuder inte på så mycket för tillfället så ni får elt enkelt stå ut. Förlåt.

Förövrigt har jag blivit förkyld så lever på nässpray, hostmedicin och syrran chips, något som syrran inte uppskattar speciellt mycket men ligger det en påse vid mitt skrivbord så är det som om någon skrivit en lapp och ställt bredvid med texten "ÄT MIG". Kollade på Sucker Punch igår också för första gången, någon som sett den? Måste ärligt talat säga att det var en utav de sämsta filmerna någonsin och jag blev sjukt besviken. 

Återkommer senare, hejdo!






yesterday

Tja, vad jag gjorde igår kan ni ju se och läsa på NA's hemsida. Jag och Emma på den mittersta bilden, fruktansvärt säger jag bara.. 



under den fejkade masken finns bara sorg och förtvivlan



JAG FUCKING VANN!

Ni vet det jag skrev om i förra inlägget? Utställningen? Jag vann! Jag kan fortfarande, efter flera timmar, inte kunna förstå hur detta har gått till och jag kan verkligen inte sluta skaka haha! Detta är en så otroligt stor grej för mig, att få visa upp sin konst och få så himla mycket positiv respons känns så.. ah det går inte att beskriva. Underbart!

Jag var där vid halv 1 ungefär, utställningen började runt 1. Hjälpte till att klippa röstlappar och dra ut själva "väggen" på torget där bilderna/fotona skulle hänga. Sedan var det bara att börja fiska upp människor som ville rösta. När vi till slut räknade rösterna stod det oerhört jämt mellan 2an och mig, och när jag såg att jag fått flest röster kunde jag nästan inte hålla tillbaks tårarna. Så jävla GÖTT!



Ser ni tigern här nere till vänster? Min vän Annas teckning, grattis till 2:a-placeringen, otroligt fin! :)
Såklart var allas bidrag enormt fina och alla har varit så jäkla duktiga!


Så TACK alla som röstade på mig, ni är guld värda! ♥

du var ändå bara en utav stjärnorna på natthimlen

Vet inte riktigt hur jag ska orka med morgondagen (idag) med tanke på mitt tillstånd. Verkar nämligen vara en förkylning på ingång och att stå och se glad ut på utställningen imorrn med dunkande huvudvärk och brännande hals känns inte så lockande!
Forgot to tell you? Ojdå, jag ska vara med på ungdomarnas del utav de årliga Nostalgidagarna här i Hällefors vilket är en utställning med bild lr foto. Har med min karpfisk, dock vet jag inte riktigt vart utställnigen ska hållas. Antingen vid kulturskolan eller i biblioteket, det står olika överallt. Jag hoppas dock att jag inte behöver stå där bredvid min bild hela dagen (13:00 - 18:00), skulle kännas vädigt konstigt att stå och posera upp sitt verk. Nej, sånt gillar vi inte.

RSS 2.0